miércoles, 8 de mayo de 2013

Abans d'anar a dormir...

La cosa va de sabates aquesta setmana! Volia compartir ara un moment molt puntual del dia a dia a la meva escoleta de pràctiques. Es tracta del pas previ a l’entrada al dormitori, al moment del descans de dos infants que d’alguna manera han decidit incorporar una dinàmica que parteix de la seva pròpia iniciativa per tal de interioritzar la transició d’unes vivències a unes altres diferents.

B. i A. són dues nines de les més grans del centre, de les que enguany ja és el seu darrer any i partiran cap a l’escola dels grans el curs vinent. Elles ja fa estona que conviuen plegades dia a dia i que comparteixen moments importants la una amb la altra.

El moment de transició entre el dinar i el descans, s’ha convertit per a elles en un moment seu, de petits rituals que inclouen el moment d’higiene, un petit moment del joc i el darrer pas: la col·locació de les sabates de tots els seus companys. Es detenen, les agafen amb cura i les col·loquen just a davant la porta del dormitori.



Són elles mateixes les que demanen aquest moment, les que reclamen un temps , les que aprofiten aquesta llibertat i autonomia de poder dur a terme el seu petit ritual. Un pauta que d’alguna manera conclou el seu matí i els hi serveix d’entrada a un nou moment més relaxat.

...quina millor manera de concloure el mati que agrupar i donar forma a les sabates que els han acompanyat a elles i a als seus amics durant tot el temps aquell dia, a allò que els serveix de símbol a cada un!

No hay comentarios:

Publicar un comentario